Vacatures
‹‹ terug naar overzicht

Vacature

Intercedent / Accountmanager (Junior-Medior)

Locatie: Waddinxveen
Uren: 32 - 40
Salaris: Marktconform


Vacature: Intercedent / Accountmanager

Grootste plannen voor het nieuwe jaar, we verwachten een mooie groei, we gaan naar een groter kantoor EN we gaan op zoek naar een nieuwe collega.

Dit bericht gaat over die nieuwe collega die we zoeken, een enthousiaste man of vrouw die met ons mee wil groeien en van Tref Personeel een succes wil maken. Het voordeel van het werken bij een opstartend bedrijf is het krijgen van veel verantwoordelijkheid, de ruimte om op je eigen manier mee te bouwen en natuurlijk de gezelligheid. Tref helpt mensen aan een mooie baan voor de lange termijn, dit doen we voor starters en vakmannen. De sectoren waar we ons vooral op richten zijn bouw & infra, techniek & metaal, logistiek & productie en in de zomermaanden hoveniers & groenwerkers.

Wat doet een intercedent?

De functie van intercedent is afwisselend en uitdagend, dat maakt het zo leuk.  Je begeleid het hele proces van A tot Z voor zowel klanten als werkzoekenden. Hieronder een uitgebreide beschrijving van het werk van de intercedent:

1: Koude acquisitie

Voordat je een baan voor iemand kan vinden ga je op zoek naar bedrijven met openstaande vacatures. Koude acquisitie, soms heel leuk en soms ook pittig. Het resultaat geeft de voldoening, een klant waar je een relatie mee op kan gaan bouwen, waar je een werkzoekende een nieuwe toekomst kan aanbieden.

2: Klantbezoek

Het doel van Tref is om mensen zo goed mogelijk te matchen met een opdrachtgever, we gaan namelijk voor de lange termijn. Niet alleen op cv maar ook persoonlijke eigenschappen. Om dit te kunnen doen is het bezoeken van (nieuwe) klanten essentieel. Je leert een klant pas echt goed kennen als je op bezoek gaat. Je ziet hoe het bedrijf te werk gaat, met welke materialen ze werken, wat ze belangrijk vinden en hoe ze met elkaar omgaan. Vaak kom je ook vaak interessante zaken te weten, bijvoorbeeld dat ze nog een andere vacature open hebben staan waar je ook mee aan de slag kan. Gelijk een mooie gelegenheid om je portfolio uit te bouwen dus! 

3: Relatiebeheer

Als intercedent houd je regelmatig contact met je klanten om op te hoogte te blijven van de stand van zaken. Hoe gaat het met de geplaatste werknemer(s), zijn er nog zaken die opgepakt moeten worden en zoeken ze nog nieuwe werknemers. Klanten die vertrouwen in je hebben komen bij je terug en dat willen we natuurlijk! Oftewel

4: Recruitment

Dan is er natuurlijk nog die hele andere kant van het werk en dat is misschien nog wel de belangrijkste kant. De werkzoekende! Zonder werkzoekenden geen bemiddeling. Onze mensen zijn voor ons belangrijk, we stoppen veel tijd en aandacht in het vinden en ontmoeten van nieuwe mensen. Dit doen we op verschillende manieren via sociale media, job boards en natuurlijk via ons eigen netwerk. Als intercedent weet je de juiste mensen te bereiken. Je ontvangt kandidaten op kantoor en houd sollicitatiegesprekken. Door een kandidaat een welkom gevoel te geven en vertrouwen op te bouwen kiest een werkzoekende voor jou. Dat is belangrijk in een markt waar kandidaten het voor het uitzoeken hebben.

5: Begeleiding van kandidaten

Voor onze kandidaten gaan we door het vuur, als ze niet bij de baan passen waar ze voor gekomen zijn zoeken we door totdat we iets passends voor ze hebben gevonden. Op die manier help je mee met het bouwen aan een toekomst voor die andere persoon, dat geeft veel voldoening! Natuurlijk helpen we ze met het sollicitatiegesprek en het doorkomen van de proefmaand. Maar ook daarna blijven we actief betrokken bij onze kandidaten. We bellen regelmatig om op te hoogte te blijven van hoe het gaat, gaan zo nu en dan eens langs met wat lekkers en organiseren eens per half jaar een borrel.

6: Administratie

En dan is er natuurlijk nog het papierwerk, niet onbelangrijk. We zorgen er samen met onze backoffice voor dat uren goed verwerkt zijn, iedereen netjes uitbetaald wordt en de contracten eerlijk en juridisch goed in elkaar zitten. We proberen dit onderdeel zo klein mogelijk te houden maar willen het wel goed en professioneel uitvoeren dus ook dit onderdeel hoort zeker bij het werk van een intercedent.

Iets voor jou?

Na het lezen van deze tekst enthousiast geworden over deze vacature? Top! We ontmoeten je graag. Neem gerust even contact met ons op voor een afspraak op kantoor. We zoeken een junior of een medior in het vak.

Dit vinden we belangrijk:

  • Je hebt mbo 4+ / hbo werk en denkniveau
  • Je beschikt over een rijbewijs B
  • Goede sociale vaardigheden
  • Je vind het leuk om een deel ( +/- 40 % van je werk bezig te zijn met aquisitie)
  • Werken bij een klein, groeiend bedrijf trekt jou aan

 We zijn op zoek naar iemand die zelfstandig kan werken en met enthousiastme aan de slag gaat. Ervaring is natuurlijk mooi meegenomen maar we staan ook zeker open voor iemand met de juiste mentaliteit en eigenschappen. Wij vinden het leuk om je de vakinhoudelijke zaken aan te leren!

 

 

 

 

Portret Peter

Contact

Heb je interesse in deze vacature?
Neem dan direct contact op met Peter.

WhatsApp icoon06 - 40 831 681
Bel icoon0182 - 235 155

Solliciteer direct ▸


Referenties

★ ★ ★ ★ ★
Nicole: Bij Tref Personeel kan ik echt iets betekenen voor mensen om mij heen. Fijne werksfeer en erg leuk om mee te bouwen aan de groei van een startend bedrijf.